Toeristisch Informatie Punt (TIP)

Een toeristisch informatiepunt biedt diensten en informatie aan toeristen en inwoners over bijvoorbeeld lokale attracties, bezienswaardigheden, musea, sport- en recreatiemogelijkheden en evenementen en activiteiten. U kunt bij ons terecht voor kaarten, gidsen en brochures met informatie over de cultuur, geschiedenis en tradities van het gebied.

We bieden daarnaast (knooppunt)kaarten, fiets-, wandel- en ruiterroutes aan die helpen om de omgeving te verkennen. Sommige van deze middelen zijn in het Duits vertaald. Ook voor een fijne overnachting hebben we tips voor een hotel, bungalow, bed and breakfasts , appartement of een camping.

Wilt u lekker eten in de buurt? Onze medewerkers kunnen de beste restaurants en eetgelegenheden aanbevelen.

Toeristisch Informatiepunt Diever
U kunt vanuit Diever prima fietsen. Bij het toeristische informatiepunt Diever starten ook verschillende wandelroutes variƫrend van 6 tot 10 km, die u onder meer langs het onderduikershol of het hunebed leiden. Ruiters kunnen even verderop starten bij de parkeerplaats van het Shakespearetheater.

Dierenvriendjespad
Speciaal voor de kinderen hebben we ook het Dierenvriendjespad.
Het dierenvriendjespad is een leuke, korte en educatieve wandeltocht voor kinderen van 4 tot 8 jaar en hun ouders. De route is ca. 2,5 km en kan direct vanaf het TIP-kantoor gelopen
worden. Haal bij TIP Diever de rugzak vol opdrachten en ontdek op een speelse manier de omgeving
van Diever. Er is tevens een leuk en lekker arrangement van deze route i.s.m. Brasserie PUUR.

Bereikbaarheid
Het informatiepunt is goed bereikbaar en beschikt over parkeerruimte. Tegenover Tourist Info Diever is een ruime gratis parkeergelegenheid.

Brasserie Puur in Diever
We werken nauw samen met Puur Diever dat in het hetzelfde gebouw zit. Op een unieke locatie tussen dorp en bos kun je bij PUUR even heerlijk ontspannen onder het genot van
een kopje verse koffie, een (h)eerlijke lunch of een gezellige borrel- of tapasplank. Als het TIP-kantoor gesloten is kunnen de medewerkers van Brasserie Puur helpen met informatievoorziening en zelfs de aanschaf van artikelen, zoals wandel- en fietskaarten, souvenirs etc.